Ecuador Rainforest «Napo wildlife Center»

Magisk eco-lodge i hjertet av Amazonas jungelen!

IMG_3122

Vi kom trygt frem etter 2 timers padletur på elven dypt inne i jungelen.

På elveturen så og hørte vi et yrende dyreliv og forsiktige plask fra årene til de lokale padlerne; aper som nysgjerrig hoppet fra tre til tre over og ved siden av den mørkebrune elven, eksotiske fugler og nesten ingen mosquitos.

Hvilke fantastiske lyder!! Det er ubeskrivelig og må bare oppleves. Lydene endrer seg fra dag til skumring til natt når froskene forsøker å overdøve hverandre.

IMG_2978

Vi tilbrakte 4 netter og 5 dager i begynnelsen av desember 2014 i lekre Eco-lodges http://napowildlifecenter.com/ langt inne i jungelen på grensen til Yasuni Nationalpark i Ecuador hvor

  • De Resirkulerer såvel maten som vannet fra dusj og toalett og gjør så lite inngrep i naturen som mulig
  • Lokalsamfunnet eier området etter finansiering fra The Tropical Forest Foundation og får et levebrød ved å arbeide der og deler overskuddet.
  • Profesjonelle Naturalists (ikke naturister da dessverre?) er engelsktalende, veldig hyggelige og har svært god utdannelse om dyre- og planteriket i området.

Det kostet USD 1000 per.pers for 4 netter i lavsesong inkludert alle måltider (veldig god mat), svært profesjonelt guided turer. Flyturen til Quito med en mellomlanding gikk strålende på ca.12 timer. Quito er den vakre hovedstaden i kolonistil og vel verdt et besøk. I 2014 åpner også ny motorvei fra flyplassen til byen. Til Coca tok det bare ca. 40 minutter med fly. Der ble vi hentet av profesjonelle guider som tok oss til behagelige elvemotorbåter ca. 2,5 time på Napo River.

Du kan kombinere turen med et opphold i Cloud Fores og på Galapagos, hvor Darwin tilbrakte mye tid og fant teorien om artenes opprinnelse. Her er det også eco-lodges. Innbyggerne i Ecuador elsker naturen sin og har svært mange Eco-lodge tilbud. Desverre ønsker regjeringen å utbygge nasjonalparken i regnskogen til oljeutvinng. Se vår blogg fra «Cloud-Forest, i Ecuador» «Galapagos» og «Enorme områder med palmeoljeplantasjer ved Cloud Forest i Ecuador».

 

IMG_3199
Eco-lodgene sett fra innsjøen. De var store og flotte med deilig prinsesse seng og terrasse mot sjøen.

Sommerfugleffekten

Har du hørt om «sommerfugl effekten»? http://en.wikipedia.org/wiki/Butterfly_effect

I kaos teorien kan en liten endring (sommerfuglvingeslag) skape store effekter som brer om seg med stor kraft (stormer) andre steder i verden.

Vi håper denne vakre Morpho sommerfuglen i Amazonas og web siden vår kan gi en Sommerfugl effekt for en sunnere planet,dyr og mennesker:

bluebutterfly

Vi var her  i 4 netter og 5 dager, sto opp grytidlig hver morgen, var på elven i båten  eller gikk på stier i en gruppe på 6 og så etterhvert:

Tapir (ehm…Melaton, den lokale guiden, og en annen turist som gikk 10 meter før oss på stien så den snodige, sky skapningen)

Amazon tapir
Foto fra: http://www.rainforest-alliance.org/kids/species-profiles/amazonian-tapir

Nattaper som søvning kikket ut av hullet i treet,

night-monkey

Caiman (elvekrokodille) som dovent og urørlig kikket på oss og ikke gadd å bruke energi på å angripe en stor båt. Men vi fikk ikke lov å bade i sjøen.

Og veldig søt kan den kanskje ikke kalles.

Caymen

Macaw papegøyer, Stinky Bird og her ser du en TUCAN fotografert med iPhonen via kikkerten.

IMG_3150
Etter å ha gått veldig mange trapper  til 30 meter oppe i tretårnet ser vi Tucaner, store aper og Amazonas tak mil på mil med grønne tretopper og dyreliv.

IMG_3136
Så etterhvert at jeg hadde valgt feil stylist til Amazonas oppdraget. Han tenkte nok mer safari i Afrika?Men antrekket fra Chilout travel center på Grunerløkka i Oslo (billigst) og Nomaden på Majorstua (litt dyrere) var helt perfek med superbehagelig stofft;
Kjølende, det ble ikke svettelukt og holdt de få mosquitoene unna (sprayet først med anti-mosquito spray). Buskene var både shorts og langbukser.
Vi var visst heldige som ikke opplevde så mye mosquitos, hatten med mulig nettbeskyttelse for ansiktet var ikke  helt nødvendig.
Det var caps med nakketøybeskyttelse som var trendy.

Se en kort video på YouTube fra jungelturen hvor vi ser villsvin;

https://www.youtube.com/watch?v=HserWnHkfc4

Gigant ottere
som kikket litt skeptiske frem etter tålmodig stillesitting i båten en halvtimes tid. De svømte etterhvert elegant og smidig ganske så nærme på jakt etter fisk.
De var helt utrolig sjarmerende og søte.

Giant otter

De er utrydningstruet på grunn av økte menneskelige inngrep fra bla oljeselskaper som ødelegger elvene og levebrødet deres. Ufattelig trist!

Du kan hjelpe naturen og dermed deg selv og fremtidens borgere ved å

 

Kom gjerne med spørsmål, innspill og kommentarer her: