Mitt lekre OG sunne gulv (test virtuelt parkett eller laminat)

Mitt lune lyse drømmegulv

Jeg ønsker meg et varmt gulv, men er usikker på om jeg skal velge parkett eller laminat, naturfarget, mørkt eller lyst. Jeg ønsker meg også et gulv som er sunt for inneklima og utemiljø. Så fant jeg det virtuelle showrommet til Kahrs. Kahrs har Svanemerket mange av sine gulv.

Velg rom, farge på vegg, type gulv og sammenligne superenkelt med lekre foto her:

Hus.Kahrs.Spisestue.Eik

Hus.Kahrs.kjøkken

Parkett «Eik Cancun»

Kahrs.gulv.stue.naturRolige naturfarger er på vei inn igjen

Men lyst er jo lekkert

kahrs.gulv.stue.hvit2

Sort ser også fantastisk lekkert ut:

kahrs.gulv.stue.mørkt

Endre farge på veggen med mange forskjellige fargevalg:

kahrs.gulv.stue.mørk vegg

Prøv selv på Kahrs sin egen webside her

4 fordeler med parkett

1. Eldes med verdighet

2. Føles lunere enn laminat

3. Penere og mer naturlig enn laminat

4. Sunt for deg og miljøet (hvis Svanemerket)

Det er en selvfølge for meg å velge regnskogfritt materiale. Parkettbransjen ble kåret til rengskogversting av Regnskogfondet i 2013.

Monkey13

Lemuren er en av mange regnskogbeboere.

Jeg velger en lun, naturlig og tidløs parkett som er Svanemerket. Det betyr at det er miljøvennlig (de verste miljøgiftene er ikke tilstede og uttaket av råmaterialer er bærekraftig) og holdbart. Jeg vil bidra til et sunnere hjem for meg selv og omgivelsene. En vinn-vinn løsning som koster noe ekstra, men har en garantert god holbarhet og gir lønnsomhet over tid.

Når du beregner arbeidstimene ved å legge gulvet lønner det seg å velge kvalitetsgulv.

svanemerket

Hus.Kahrs.Soverom

Kährs sier de har stort fokus på ivaretagelse av miljøet og har naturlig linolje i sin parkett, men har regnskogtømmer i sitt sortiment. De vil Svanemerket alle oljede gulv innen 2015. Vi håper de fjerner regnskogtømmeret, da selv anerkjente sertifiseringer som FSC har hatt store korrupsjonsskandaler tilknyttet sertifiseringen*. Kahrs mener at også fattige land skal ha mulighet til å tjene penger på et bærekraftig skogbruk og ikke rasere den til annet formål og mener å ha god kontroll på sine leverandører. Regnskogfondet mener imidlertid at ingen sertifisering er tilstrekkelig god og at tømmerhogst ødelegger biomangfoldet, dyrbare medisinplanter og utrydningstrude dyrearter sitt leveområde. Nordiske sorter er kortreist og kan oljes i mørke farger hvis ønskelig.

Prisen varierer fra sted til sted. Kahrs er forholdsvis kostbart, men det lønner seg i lengden å velge kvalitet såvel for miljøet som for totalpris over tid. Svanemerket stiller også krav til holbarhet i sin sertifisering.

* Flere skandaler har preget selv den mest troverdige aktøren FSC.  I 2007 ble for eksempel et av Perus mest beryktede tømmerselskap, Forestal Venao, godkjent av FSC til tross for at det står bak ulovlig mahognihogst i indianerterritorier i Amazonas.

Les mer om å unngå regnskogtømmer fra Regnskogfondet her.

Tirimbina

Se inspirerende virtuelle rom med parkett her for å se farger

TARKETT har en ganske dårlig webside, men har også Svanemerket noen av sine gulv. Jeg finner ikke regnskogtømmer i sortimentet. Det får du kjøpt hos de fleste byggevarehus i Norge.

Forbo Flooring har Svanemerket alle sine gulv og er rimeligere enn Kahrs men har mindre utvalg. Dette finner du kun hos Nodsjø Ide og Design.

Takk for at du bidrar til ikke å rasere hjemmet mitt!

Organgutang