Vedlikeholdsfritt og giftfritt tre til terrassen, huset og båten din

Ja det er dyrere, men hvis du tenker på vedlikeholdsutgifter og tidsbruk over 30-40 år med tradisjonelt utvendig treverk blir det vel mer fristende?

Giftfritt og miljøvennlig er det også og et bærekraftig alternativ til regnskogtømmer. Regnskogen står jo for 20% av Co2 utslippet, 50-80% av jordens arter befinner seg her inkludert viktige medisinplanter og er et uerstattelig økosystem. Hogsten står for mye av ødeleggelsene. Kebony er Svanemerket og er FSC sertifisert for bæreraftig skogbruk. Tømmer er ikke tropiske sorter fra USA, Australia og Sverige.

Noen av de billigste trykkimpregnerte alternativene er så giftige at de må behandles som spesialavfall. Det er blitt kostbart med håndtering av giftig avfall.

Kebony.båt.byggfakta

 

Kebony.utendørs

Kebony.hus2

Vi snakker om Kebony trevirke.

De holder til i Skien og har fått flere anerkjennelser også internasjonalt for sitt innovative produkt og er Svanemerket. De har utviklet et bærekraftig alternativ til regnskogtømmer. De ble blant annet utnevnt til Technology Pioner av World Economic Forum i 2014 som Google og Twitter har fått tidligere.
Keboneringsprosessen gir bærekraftige tretyper som furu og lønn egenskaper man ellers bare finner i tropiske regnskogarter. Sluttproduktet er varig, miljøvennlig, vedlikeholdsfritt og vakkert.

Noe som trekker ned i miljøperspektivet er at endel trevirke transporteres fra New Zealand og Canada. Kebony jobber med å få fabrikker i nærheten av der trevirke utvinnes.

Treverket gråner distingvert med årene  og er holdbart i minst 30 år. Kebony Radiata har blitt testet av Statens Provningsanstalt (SP) i Sverige og fått definert holbarhet i klasse 2-3. Kebony er et levende materiale som trevirke ellers. Dersom det er feil i produksjon som gir større , gjennomgående sprekker sendes reklamasjon til selskapet som har hatt under 1% klager på sine leveranser.

Noen synes det blir litt ujevnt i fargen ut i fra hvor solen treffer, andre mener det skaper ekslusivitet, karakter og et levende utseende.

Du får kjøpt detMaxbo og flere andre byggevarehus i hele landet.

Den ekslusive restauranten Onda på Aker Brygge i Oslo har Kebony:

Kebony.Onda
Ekslusiv hytte bruker det

kebony

Funkishus bruker det

Kebony.hus4

Båteiere bruker det

Kebony.båt

Inneklima og miljøaspekt

 • Kebony http://www.kebony.no/no/
  http://www.svanemerket.no/aktuelt/nyheter/terrasse/
 • Kebony teknologi har fått internasjonal oppmerksomhet som alternativ til regnskogtømmer
 • Kebony har 3.partsertifisering Miljømerking Svanen for sine produkter.
 • GODT INNEKLIMA og GODT MILJØ: Kjemikaliefritt trevirke er det beste for deg og miljøet! Trevirke er en fornybar ressurs som binder Co2 i levetiden og bruksfasen og forsvinner enkelt tilbake til naturen. Vær obs på at tilsetningsstoffer som olje eller maling kan forringe disse kvaliteter. Treteknisk uttaler her.
 • ANVENDELSE: Baderom, konstruksjon og bekledning for store og mindre prosjekter.
 • LITE ENERGIKREVENDE: Oljebehandlingen er lite energikrevende sammenlignet med vedlikehold og for eksempel betong og aluminium.
 • BÆREKRAFTIG SKOGBRUK : FSC sertifisering fra bærekraftig skogbruk som er PEFC sertifisert.
 • SPARER DEG FOR KOSTBAR ARBEIDSTID: Vedlikeholdsfritt tre sparer deg for penger, tid og arbeid (den største investerings- og vedllikeholdskostnaden). God planlegging er avgjørende for alle byggeprosjekt og blir kostnadsbesparende.
 • Miljøegenskaper: Dersom et produkt tilsettes maling, beis, lakk, eller lim vil mye av de gode miljøegenskaper kunne forsvinne. En slik behandling vil være irreversibel.Tilsetningsproduktene vil kunne inneholde giftige kjemikalier for ute- og inneklima, ikke-fornybare mineraler og være energikrevende i produksjon. Trevirke til Kebony kommer langveis fra bla USA og Australia og dermed vil transportkostnadene spise opp deler av miljøfordelene. Trevirke er imidlertid langt bedre enn betong i et miljøregnskap dersom trevirke er fra bærekraftig skogbruk, ikke tilsatt giftig overflatebehandling og at det er produsert på fabrikk med fornybare energikilder. Vurderingene er kompliserte, men noen materialer ER bedre enn andre. Se LCA analyse betong vs tre fra Sweco her. Svanemerket kontrollerer hele livsløpet.

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker mer informasjon om dette eller andre bærekraftige produkter: