Troldtekt Akustikkplate

Det bærekraftige loftet over lyden

Troldtekt akustiklofter består af naturmaterialerne tre og sement og har opnådd den internationalt anerkjente Cradle to Cradle-certificering, det strengeste inneklimamerket M1 med mer.Troldtekt trebetong er loft- og vægbeklædning med naturlige fordele. Materialet sikrer god akustik, sunt inneklima og unik estetikk i moderne arkitektur. (Annonse)

troldtekt gdawinner2016 jpgDet består af dansk træ og cement – en opskrift, som Troldtekt A/S har fulgt siden 1935.

I 2012 blev produktserien Troldtekt akustik certificeret under det internationale designkoncept Cradle to Cradle. En certificering, som Troldtekt har fastholdt ved re-certificeringer i 2013 og 2015, selvom kravene er blevet skærpet markant.

I dag er 92 procent af alle produkter fra Troldtekt A/S Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Troldtekt Akustikkplater benyttes såvel i offentlige som private bygg med ulike strukturer og farver.

Hvad er Cradle to Cradle?

Den tyske kemiker Michael Braungart og den amerikanske arkitekt William McDonough har skabt Cradle to Cradle. Formålet er, at virksomheder skal udvikle produkter, der er ”mere gode” og ikke ”mindre slemme”.

Cradle to Cradle gør op med ”brug og smid væk”-kulturen og har som sin vision, at produkter skal kunne indgå i et biologisk eller teknisk kredsløb, når de bortskaffes. På den måde bliver de en ressource i nye produkter.

Troldtekt har blandt andet opnået sin certificering, fordi akustikpladerne ikke indeholder skadelige stoffer og derfor kan vende tilbage til naturen som kompost. Desuden har Troldtekt A/S baseret sin forretningsstrategi på Cradle to Cradle og arbejder dermed systematisk med de bæredygtige principper.
Guld i fire ud af fem kategorier

Troldtekt A/S har lagt en bæredygtig køreplan, der følger de samme fem kategorier, som produkter vurderes ud fra i Cradle to Cradle:

• Material health
• Material reutilization
• Renewable energy
• Water stewardship
• Social fairness

4 Ulike strukturer fra grov til extrem fin

Se Troldtekts bæredygtige køreplan

Ved re-certificeringen i 2015 opnåede Troldtekt guld i fire ud fem kategorier og sølv i den sidste. Den samlede certificering følger ”laveste fællesnævner”, så for at få en samlet certificering på guldniveau skal et produkt – som minimum – opnå guld på alle parametre. Målet for Troldtekt er guld ved næste re-certificering i 2017.

Vinder af CSR Strategy Prize

Det systematiske arbejde med Cradle to Cradle betød, at Troldtekt i 2014 vandt CSR Strategy Prize ved den danske CSR Awards. Troldtekt er desuden blevet hædret for sin ansvarlige forretningsstrategi ved de internationale prisuddelinger Circular Economy Pioneer og Responsible Business Awards.

3.parts godkjent Miljødokumentasjon
Last ned her.

  • M1  – Det strengeste inneklima merket
  • C2C – Cradle-to-Cradle
  • Blaue Engel – tysk miljømerke
  • EPD – Enviromental Product Descripiton (Innholdsbeskrivelse basert på en Livsløpsanalyse- LCA som ikke sier noe om det er et godt eller dårlig miljøprodukt)

Cement avgir store mengder Co2 i utvinningsfasen (kalsineringsprosessen), men ved å blande bærekraftig tre minskes miljøbelastningen.

Les mer om egenskapene og hvor du finner Troldtekt Akustikkplater i Norge her

Troldtekt A/S sine akustikkplater benyttes så vel i offentlige som private bygg i ulike strukturer og farger.

Troldtekt_Fredericia_Trelde_Naes_01 jpg-1

Troldtekt_Krik_Natur_og_Kulturhus_01 jpg-1

troldtekt_roskilde_chatedral_school_01 jpg

Troldtekt_Vestas

Se mer inspirasjon her.

Kontakt oss gjerne for spørsmål:

vj@ecoteria.no