Kjøkkenplanlegger for smart miljøvennlig kjøkken

Hva skal jeg velge av utforming, benkeplate, vask, kraner, ventilasjon, belysning, fronter og beslag?

Test kjøkkenplanleggeren online eller få gratis design hjelp til smarte løsninger som sparer plass.

Vi viser deg smarte løsninger,som sparer plass (annonse), og intervjuer Nils Bruun  i Norema Kjøkken om miljøarbeidet deres.

Smarte flerfunksjonelle løsninger sparer plass.

Uttrekkbar benkeplate, sammenleggbare bord og hyller gir mer romfølelse og sparer plass.

Tips og råd for smarte løsninger.

Nedtrekkbare hyller gir deg oversikt over hva du har bakerst i skapet og du kaster mindre mat.
Skuff under kjøkkenskap til oppbevaring med smart ekstrautstyr som sammenleggbar trapp.

Hva med et «utbrettkjøkken» som sparer mye plass?

Nedfellbart bord, utrekkbare benkeplater gir mer romfølelse og sparer plass. Et godt miljøbidrag!

Få gratis hjemmebesøk med hjelp til oppmåling og smart design.

Du har kjøkkenet lenger, sparer tid og penger når du får hjelp av profesjonelle designere, som har lang erfaring med smart design.

Spar penger, frustrasjon, helse, miljø og tid

Med smart miljødokumentasjon, smart design og kvalitet får du bedre helse og samvittighet i tillegg til å spare plass og penger. Det beste valget for miljø og lommebok er å velge kvalitet og design som varer lenge. Ekstrakostnaden for å velge kvalitet står for en liten andel av totalkostnaden og sparer deg tid og frustrasjoner med utskiftninger.

Norema kjøkken har Svanemerket de fleste produktene i tillegg til at fabrikken har miljøledelsesystem: ISO14001, som ivaretar både ditt inneklima og ytre miljø.

Flerfunksjonelle løsninger sparer plass.

Lurer du på om miljøsertifiseringer er grønnvasking eller gir reelle miljøforbedringer?

Miljødokumentasjon er viktig for så vel ytre miljø som helse og inneklima. Les mer på Erdetfarlig.no   Vil du holde deg oppdatert over hva ulike miljøsertifiseringer gjør kan du lese mer  her.

Norema Kjøkken har arbeidet med kvalitet, miljø og miljøledelse i en årrekke. Ecoteria intervjuer ulike produsenter med miljøsertifisering for å høre om det faktisk skjer en miljøforbedring med miljøsertifiseringer.

Vi intervjuet Nils Bruun, som er marketing direktør for Norema kjøkken.

Hvem er Nils Bruun og hva engasjerer deg?

Jeg er en avisoman som elsker å følge med på politikk og de store samfunns spørsmålene. Reportasjen på NrK om hvalen som var strandet på Møre kysten med 22 kg plast i kroppen var et alvorlig og tydelig bilde på at havet er enormt forsøplet. Det gir en vekker. Men vi må alle bidra både privat, offentlig og i næringslivet.

«Vi må alle bidra både privat, offentlig og i næringslivet»

Næringslivet bruker for mye plastemballasje i dag, spesielt matbransjen, men også vi i andre næringer må gjøre grep, fastslår han.

Norema er del av Nobia som er stor-leverandør i Skandinavia og vi har absolutt et ansvar. Bærekraft er høyt på agendaen hos ledelsen i konsernet, sier Nils.

Tiltak som har medført forbedring

Hva har Norema sitt miljøarbeid medført for miljø og hvorfor mener du det er viktig?

Det er flere forhold, fremhever Nils. Norema produseres på fabrikk i Tidaholm Sverige, som er ISO14001 sertifisert og benytter Svanemerket på en rekke produkter som betyr at vi må dokumentere årlige miljøforbedringer i tillegg til strenge miljøkrav. Vi har effektiv kortreist transport til våre kunder, Vi pakker så effektiv som mulig med så lite luft som mulig og vet akkurat hvor mye som skal sendes til hvilket sted. Det reduserer til sammen utslipp fra lastebiler. Vi må dokumentere at vi har trevirke fra bærekraftig skogbruk.

«Vi må dokumentere årlige miljøforbedringer og strenge krav»

Maling og lakkering

Når det gjelder maling og lakkering bruker vi både vann og oljebasert. Underleverandører får krav om å finne optimale produkter for helse og varighet. Det hjelper lite totalt sett å ha produkter som er veldig gunstig for miljø hvis det har dårlig holdbarhet. Svanemerket stiller strenge krav Les mer om kravene for innredninger.

Har dere forsøkt linolje maling, spør jeg. Det blir nok et for teknisk spørsmål for meg, sier Nils, men jeg vet at malingsprodukter er under konstant testing.

Påvirkning med underleverandører gir ringvirkninger

Hvorfor gjør dere dette og hvordan arbeider dere med miljø?

Vi har lyst til å være en av de beste i klassen på miljø. I så måte må vi ha et kontinuerlig fokus på miljøarbeidet vårt. Da vil vi også påvirke gjennom samarbeid for forbedring med underleverandørene. Miljø er forankret hos ledelsen og i hele organisasjonen til Nobia konsernet, som er avgjørende for stadige forbedringer.

«Miljøarbeidet er forankret hos ledelsen som er avgjørende for forbedringer»

Ecoteria mener varer som er kontrollert for miljøpåvirkninger av en 3.part vil gjøre at vi når miljømål i henhold til Paris avtalen. Men det mangler kanskje kunnskap om hva miljøsertifiseringer gjør og tro på at det hver og en gjør har betydning. Ifølge Hans Rosling er det innbyggere i de rike land som må gjøre grep for å finne gode løsninger. Du finner en 10 minutter inspirerende og underholdende TED talk her.

Takk for at du velger miljødokumenterte varer! Det du gjør har stor betyding og du får dokumentert bedre kvalitet.

Be om miljødokumentasjon og få bedre inneklima og miljø med Norema Kjøkken, Bad og Garderobe.

Se flere miljøsertifiserte varer og tjenester i vår kategoriserte blogg og nedtrekksmeny.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev nederst på siden og følg oss på Facebook for å få oppdateringer!