Eventyrlig oppussing med Ole og Drivved

Helt siden det første eventyret lå det en god tanke bak.
Ole, den nysgjerrige snekkeren, og kona hans interiørarkitekten Thilde, var eventyrlystne.

Det begynte med å finne gjenstander ute i skogen og fjæra. Der mange kunne tenke «Æsj den vil vi kaste», tenkte snekkeren «Jeg har slikt å gjøre, jeg har slikt å føre, så jeg fører vel den». Så tok han den første biten med drivved til verkstedet sitt».

Deretter tok han en prat med sin kone og med litt kreativ magi, formet de sammen det glemte treverket til et uforglemmelig bord.

Hus.Drivvedkjøkken

Lenge før det var tømmerhuggeren ute i skogen en vintermorgen og hugget trær som var akkurat passe store og egnet seg best til storbondens staselige storstue. Tømmeret ble best når det var i dvale på vinteren, visste han. Treet falt nesten lydløst i snøen før han og fjordingen prustende kjørte sleden med tømmeret ned til gården. Vel fremme på gården ble det saging og tålmodig høvling før plankene prydet huset eller ble fløtet på elven til nabobyen.

Omtanken til naturen, materialens reise og håndarbeidet fra skogen til bygg eller brygge, drev snekkeren og interiørarkitekten til å lage vakre møbler med sjel av materialene folk «glemte». Se videoen om sjarmørretappen og lidenskapen til Ole.

Mange sommerdager og vinternetter senere med lekre leveranser til store og små er de nå med på TV3 i «Eventyrlig Oppussing». Det handler fortsatt om det samme: En god blanding av godt håndtverk og historierike materialer.

Se Ole pusher grenser for kreative løsninger i video fra «Eventyrlig oppussing» (2min).

Du kan få ditt eget eventyrlige møbel eller interiør designet hos Ole og Thilde i Drivved. 

Eiendomskontor med interiør av Drivved

Gult interiør med bord av Drivved

Rosa interiør med Drivved

Hus.DrivvedBar Hus.DrivvedTrapp

Drivved lager det du vil ha av treverk:

  • Spiserbord
  • Stoler
  • Baderoms møbler
  • Kjøkkenløsninger
  • Utemøbler
  • Medium kostbart
  • Et møbel for livet

Miljø- og inneklima

Fordeler med resirkulert trevirke er at mye av materialkostnaden og energibruken i produksjonen allerede er tatt ut.

De bruker ikke noen spesiell miljø- eller inneklimavennlig olje eller lakk.

Bestill ditt eget designmøbel med sjel hos Drivved her