7.jan 2015, Oslo «Framtiden bygges nå – med bærekraftige bygg»

Hva kan du gjøre for å få et sunt ute- og inneklima?

Se videosammendrag (innledere og paneldebatt) og slideshares fra arrangementet med 120 deltagere på Litteraturhuset 7.januar 2015 her.

Program kl. 18-20, Litteraturhuset, Oslo

 • Livsløpet byggematerialer innledning v/Vikki Johansen, Ecoteria
 • POWER HOUSE KJØRBO – Entra Eiendom v/Siri Steinsbakk. Materialbruken og energiløsningene vil sammen gjøre bygget til et pluss hus.
 • RIKSANTIKVAREN: Marte Boro presenterer «Lavenergihuset med vanlige materialer gir omfattende klimagassutslipp. Det grønneste huset er det som allerede er bygd».
 • SVANEMERKET v/Markedsansvarlig Tormod Lien. er en frivillig miljømerkeordning og betales av produsentene selv, men er et godt utgangspunkt for å velge mindre giftige materialer for forbrukere. Her ekskluderes blant annet de verste miljøgiftene fra «A50″ listen
 • GAIA ARKITEKTER v/Miljøprisvinner Frederica Miller. Internasjonalt nettverk for økologisk byggeskikk for miljøet og inneklimaet.«Barnerommet er det rommet med mest kjemikalier» «Naturlig ventilerte hus er fullt mulig for energieffektivisering». «Sunne materialer er tre,stein, leire» «Bærekraft er: 1.planet, 2.menneske, 3. profitt». Miljøprisvinner Frederica Miller presenterte løsninger for miljøvennlige bygg. De benytter naturlige og tradisjonelle materialer. I tillegg utfører de forskning for egen regning  med praktisk helhetlig gjennomføring av prosjekter som i «Hurdal Økolandsby» og Petter Olsen sitt «Ramme Gård».
 • ECO PRODUCT fra Byggetjeneste v/Arne Hammerstad. Et lassifiseringssystem for miljøvennlige materialer til proff-bransjen i et «vugge-til-port» perspektiv basert på EPD og sikkerhetsdatablad.
 • CULTURA BANK har en visjon utover økonomisk overskudd ved å finansiere og finne beste løsninger for miljøvennlige bygg. De bruker interne ressurser og gir gunstig lån til miljøvennlige tiltak.
 • HJELLNES CONSULT v/ Miljørådgiver Eirik Wærner. Holdbarhet for hele konstruksjonen i livsløpet er av aller største betydning. Det hjelper ikke i klimagassregnskapet å velge treverk dersom det ikke er vedlikeholdsfritt og holdbart.
 • TERMOTRE FRA MOELVEN INDUSTRIER v/Winfried Schaal. De har lang erfaring med trevirke i bygg og presenterte kjemikalie- og vedlikeholdsfritt varmebehandlet TERMOTRE og flere store prosjekter med termotre inkludert våtromprodukter. Trevirke ansees å være den beste løsning i et «vugge-til-vugge» perspektiv dersom det tas fra bærekraftig skogbruk, ingen tilsetninger av kjemikalier og lite energibruk i produksjon samt holbart og vedlikeholdsfritt.
 • NORRGAVEL møbler v/Jamila Brodin fortalte den levende historien om hvorfor deres bedrift kun produserer og selger miljøvennlige og etiske interiør varer. De har utelukkende naturlige, holbare materialer uten kjemikalie tilsetninger. Alle deres varer har et etisk fokus og er Svanemerket.
 • BYGGBIOLOG og arkitekt Nicole Schalin presenterte «huset som en organisme», byggbiologi og utdannelsen for helhetlig sunn og miljøvennlig byggeskikk. De ser på lyset, elektromagnetiskestrålinger, forurensning som avgasser og lyd i sammenheng med «pustende» og sunne materialer. Vi oppholder oss 90% av tiden innendørs og mange får dårlig helse av inneklimaet i huset: vår «tredje hud»
 • PANELDEBATT: «Hva kan gjøres for helse- og miljøtilpassede bygg?» Naturvernforbundet v/ Lars Haltbrekken, Gaia arkitekt v/Frederica Miller, Miljøpartiet De Grønne v/Hilde Opoku, Svanemerket v/Tormod Lien.
 • Møteleder og moderator: Nina Hanssen

 

Øk din kunnskap om løsninger for inneklima og utemiljø på Litteraturhuset 7.januar 2015 kl. 18-21.

KONTAKT OSS GJERNE FOR EN «GRØNN» PRESENTASJON ELLER ARRANGEMENT NÆR DEG!