Via Italia (Mathallen i Oslo)

Den norske familiens venner Sandy og Pietro driver gården Serpepe. Serpepe’s griser er berømte i hele Italia, takket være at deres pancetta ble kåret til Italias beste økologiske pancetta i 2011.

Grisene lever et harmonisk liv på et stort område som består av eikeskog og åpent terreng. Foret består av gårdens egen økologiske produksjon.

Via Italia har som visjon å skape interesse og glede rundt økologiske, lokale matvarer fra Alta Tuscia i Lazio samt Italia generelt via vår butikk i Mathallen Oslo. Kjerneverdiene er ekte, økologiske og naturlige varer fra bondeprodusenter med basis i den italienske matkulturen.» Les mer om Via Italia og deres produkter her: Oster, Balsamico, Pasta m.m.

OBS! Ikke alle varene hos Via Italia er økologiske.

Debio merket skal være på hvert økologiske produkt. For biodynamisk skal både Debio og Demeter merket forekomme.

Debio Demeter

Ecoteria har undersøkt, vært på flere kurs og funnet at økologisk produksjon er viktigere enn kortreist i et helse- og miljøperspektiv. Dette er fordi vi i Norge har et klima som gjør at energibruken blir stor ved dyrkning i drivhus. «På den andre siden har FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) alarmert om at 1/3 av verdens matjord er moderat til alvorlig skadet. Jordbruk er viktigste årsak.»Økologisk dyrkning tar langsiktig og helhetlig hensyn til jordsmonn, planter, natur og dyrevelferd. Det gir oftest en mer frodig avling med mer vitaminer og mineraler i grønnsakene. Dyrene får et bedre liv og inneholder ikke antibiotika. Det aller beste for miljø er imidlertid å spise minst mulig kjøtt. Les mer fra Oikos Økologisk Norge her.

Kom gjerne med kommentarer og innspill.